Obľubuješ klasické prívarky a zároveň zdravú zeleninku? Priprav si chutný cuketový prívarok. Aby cukety nebolo málo, pridaj lahodné cuketovo-syrové fašírky z ovsených vločiek a mäkkučké maslové zemiačiky.
Čo budeme potrebovať?
Fašírky
- 800 g cukety
- 200 g tvrdého syru
- 2 ks vajíčka
- 2 PL ovsených vločiek
- 3 strúčiky cesnaku
- čierne korenie
- himalájska soľ
- majorán
- strúhanka na obaľovanie
Prívarok
- 1,3 kg cukety
- 200 ml vody
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 ks vajíčko
- 1 PL hladkej múky
- 1 PL kokosového cukru
- 1 PL octu
- 2 PL kôpru
- bobkový list
- čierne korenie
- himalájska soľ
- kokosový olej
Ako na to?
- Najprv si priprav fašírky. Cuketu očisti a nastrúhaj najemno.
- Nastrúhanú cuketu nechaj odstáť a vytlač prebytočnú vodu.
- Pridaj nastrúhaný syr, vajíčka a vločky.
- Zmes dochuť koreninami a pretlačeným cesnakom.
- Poriadne premiešaj a vytvaruj fašírky.
- Fašírky obaľ v strúhanke a peč vo vopred vyhriatej rúre na 180°C dozlatista.
- Počas pečenia si priprav cuketový prívarok. Očisti si a na jemno nastrúhaj cuketu.
- Cuketu opraž na oleji, podlej vodou a nechaj variť domäkka.
- Dochuť soľou, korením, bobkovým listom a nasekaným kôprom.
- Múku, vajíčko a smotanu vyšľahaj metličkou a pomaly pridaj do prívarku.
- Prívarok chvíľu povar a na záver pridaj cukor a ocot.
- Obed máš hotový. Dobrú chuť 🙂
Ešte si nenašla obchod s kvalitnými BIO potravinami za rozumné ceny? Neváhaj a navštív náš eshop.
Základom obeda je chutná polievka. Vyskúšaj náš recept na krémovú mrkvovú polievku.
9Z lásky k jedlu
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár