Ak sa pri varení riadiš pravidlom rýchlo- zdravo- chutne, tak táto polievka je pre teba to pravé. Červená šošovica je pre svoju chuť a vlastnosti obľúbenou súčasťou zdravého jedálnička. Obsahuje veľa vitamínov- najmä skupiny B, kyselinu listovú, železo, zinok a iné minerály. Je bohatým zdrojom bielkovín a vlákniny.
Červená šošovica nespôsobuje nafukovanie ako mnoho iných strukovín, je vhodná pre malé deti aj dojčiace ženy. Červená šošovica je ľahko stráviteľná, sýta a lacná, navyše je naozaj nenáročná na prípravu.
Ingrediencie:
- 200 g červenej šošovice
- 1 menšia cibuľa
- 1 polievková lyžica masla
- 1-2 mrkvy
- 3 stredne veľké zemiaky
- trochu jemnej himalájskej ružovej soli
- čierne mleté korenie
- mletá sladká paprika
- 2-3 bobkové listy
Príprava:
Červenú šošovicu nemusíš vopred namáčať, tak ako niektoré iné druhy strukovín. Uvaríš ju naozaj za pár minút.
- Očisti si cibuľu a nadrobno nakrájaj. Vlož ju do hrnca a na lyžici masla jemne zľahka opeč. Popráš to červenou mletou paprikou a zalej studenou vodou, a daj variť.
- Očistené zemiaky a mrkvu nakrájaj nadrobno a pridaj do polievky. Ochuť to čiernym mletým korením a ružovou himalájskou soľou. Môžeš pridať aj 1 zeleninový bujón, no nemusí byť. Pridaj ešte bobkové lístky a var aspoň 20 minút.
- Prepláchni šošovicu studenou vodou a pridaj ju do polievky. Polievku var ešte asi 10- 15 minút.
- Pred podávaním môžeš polievku ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou, alebo bazalkou.
Dobrú chuť!
Chutnú červenú šošovicu si ľahko a rýchlo kúpiš TU
380Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár