Foodblogerka Ela odhalila tajnú ingredienciu čarovne chutnej kuchyne. Každé jedlo obohacuje štipkou lásky – doslova „zo srdca do hrnca“. Zeleninovú polievku obľubuje každý po svojom. Vďaka červenej šošovici a pšenu vznikne sýty pokrm plný živín. Narozdiel od ostatných strukovín ich netreba deň vopred namáčať. Zeleninová polievka s červenou šošovicou a pšenom je za pár minút na stole a zasýti hladné brušká nedočkavých deťúrencov.
Čo budeme potrebovať?
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 cibuľa
- 2 hrste červenej šošovice
- 1 hrsť pšena
- 1 l vody
- 0,5 l zeleninového vývaru (napr. po uvarení brokolice alebo zeleru)
- čerstvá vňať – petržlen, zeler, magi
- soľ
- bylinky – oregano, rasca, senovka
- olivový olej
- prepustené maslo (ghee maslo)
Ako nato?
- Petržlen a mrkvu nahrubo nastrúhaj.
- Do hrnca daj lyžičku olivového oleja a lyžičku prepusteného masla.
- Pridaj strúhanú zeleninu a chvíľu opeč. Krátke opečenie dodá polievke výraznejšiu chuť.
- Dolaď štipkou byliniek pre lepšiu arómu.
- Zalej vodou a vývarom.
- Pridaj cibuľu v celku a čerstvú vňať.
- Uveď do varu a vsyp červenú šošovicu a pšeno.
- Podľa chuti osoľ a var 15 minút.
- Zdravá zeleninová polievka s červenou šošovicou a pšenom je na svete.
Dobrú chuť!
Autorkou receptu je foodblogerka Ela.
Pôvodný článok a mnoho ďalších chutných receptov uvarených s láskou nájdeš na blogu Zo srdca do hrnca.
Máš chuť na polievku od Ely? Zaobstaraj si Pšeno a Červenú šošovicu v BIO kvalite.
Čítaj tiež: Vyznáte sa v ponuke obilnín?
4Polievka uvarená s láskou k zdraviu
Pridaj komentár