Kapustnica na Vianoce, chren na Veľkú noc a tekvicový prívarok na jeseň. Aj ty zaraďuješ prívarok z tekvice medzi tradičné jedlá, ktoré nesmú chýbať na stole každú jeseň?
Čo budeme potrebovať?
- tekvica
- cibuľa
- strúčik cesnaku
- 2 PL hladkej múky
- 1 ČL kokosového cukru
- 250 ml smotany na šľahanie
- kôpor
- himalájska soľ
- olivový olej
- ocot
Ako na to?
- Tekvicu ošúp a lyžicou vydlab dužinu. Nastrúhaj na hrubom strúhadle.
- Ošúp cibuľu a cesnak a nasekaj nadrobno.
- V hrnci speň na oleji cibuľu s cesnakom.
- Pridaj nastrúhanú tekvicu, osoľ a premiešaj. Pod pokrievkou nechaj dusiť domäkka.
- Na zahustenie pridaj múku a premiešaj.
- Prilej smotanu a chvíľu povar.
- Na záver pridaj nasekaný kôpor.
- Pridaj ocot a cukor podľa chuti a vychutnaj si nenahraditeľnú klasiku.

Za kulisami sa skrýva malý pomocník
Ak raz vyskúšaš prírodný kokosový cukor, už nikdy nebudeš chcieť iný.
Priprav si tiež: Voňavé tekvicové placky s cesnakovým dipom.
10Receptov z tekvice nikdy nie je dosť
Príjemný človek s priateľskou povahou – to som ja. Som cieľavedomá. Zbožňujem výzvy a do nových vecí idem „hlava nehlava”. Sny si predsa treba plniť. Život je len jeden a ja si ho užívam naplno. Spoznávanie nových krajín a ľudí je mojou srdcovkou. No domov je domov. Milujem jedinečné chvíle v kruhu mojich blízkych. Sú pre mňa nezameniteľné. Na vrchole mojich záujmov stojí zdravie. A preto sa čoraz viac zaujímam o zdravé potraviny, doprajem si čas pre seba a problémy riešim s otvorenou mysľou. A hlavne všetko robím s úsmevom 🙂
Pridaj komentár