Pizza s ananásom či cestoviny s kečupom. Taliani by sa chytali za hlavu. Rovnako je to aj s rizotom. Slováci si recept pozmenili podľa seba. Od krémového talianského rizota má síce ďaleko, no jeho chuť si obľúbili viacerí z nás. Stačí pridať kúsok jesene a tekvicové rizoto je hotové.
Čo budeme potrebovať?
- ryža
- tekvica
- mrazená zelenina
- kuracie prsia
- cibuľa
- himalájska soľ
- korenie
- olivový olej
Ako na to?
- V hrnci uvar ryžu podľa návodu. Pred dovarením pridaj mrazenú zeleninu.
- Tekvicu očisti a nakrájaj na kocky. V druhom hrnci uvar tekvicu v slanej vode.
- Medzitým opeč na olivovom oleji nakrájanú cibuľu a okorenené kocky mäsa. Zalej vývarom z tekvice a nechaj dusiť.
- Uvarenú tekvicu sceď a rozmixuj ponorným mixérom.
- Všetko zamiešaj dokopy a vychutnaj si vynikajúce jesenné rizoto.

Jesenná verzia rizota
Stále sa nevieš rozhodnúť medzi toľkými druhmi ryže? Vyskúšaj ryžu Basmati pestovanú v Ázii.
Priprav si tiež pravé talianské rizoto s baklažánom. Recept nájdeš tu.
2Tekvica – jesenný dar prírody
Príjemný človek s priateľskou povahou – to som ja. Som cieľavedomá. Zbožňujem výzvy a do nových vecí idem „hlava nehlava”. Sny si predsa treba plniť. Život je len jeden a ja si ho užívam naplno. Spoznávanie nových krajín a ľudí je mojou srdcovkou. No domov je domov. Milujem jedinečné chvíle v kruhu mojich blízkych. Sú pre mňa nezameniteľné. Na vrchole mojich záujmov stojí zdravie. A preto sa čoraz viac zaujímam o zdravé potraviny, doprajem si čas pre seba a problémy riešim s otvorenou mysľou. A hlavne všetko robím s úsmevom 🙂
Pridaj komentár