Pestrofarebná pani klope na dvere. Pivnice sa začínajú plniť darmi jesene a ty nevieš, čo s hruškami? Upeč si fantastický obrátený hruškový koláč. Mäkučká a lahodná dobrota pohladí všetky zmysly. Dokonalá harmónia chutí vnesie teplo domova do upršaných jesenných dní. Zamiluj si veľkolepú chuť jesene.
Čo budeme potrebovať?
- 4 vajíčka
- 180 g práškového cukru
- 100 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 2 PL kakaa
- 1 vanilkový cukor
- 1 ČL mletého zázvoru
- 200 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- cca 10 ks väčších hrušiek
- maslo
- 3 PL kokosového cukru
- škorica
Ako nato?
- Najprv si priprav plech s papierom na pečenie.
- V menšom hrnci si rozpusť asi 2-3 lyžičky čerstvého masla. Papier natri po celej dĺžke rozpusteným maslom a posyp kokosovým cukrom.
- Hrušky ošúp a nakrájaj na rovnomerne hrubé plátky. Hrušky poukladaj tesne vedľa seba na pripravený papier.
- Hrušky posyp škoricou. Pokiaľ hrušky nie sú dostatočne sladké, posyp ich ešte cukrom.
- Ide sa na cesto. Oddeľ žĺtky a bielky, z bielkov vyšľahaj tuhý sneh.
- Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľahaj do peny. Následne pridaj olej a mlieko a krátko šľahaj.
- K vzniknutej zmesi pridaj múku, prášok do pečiva, kakao a lyžičku mletého zázvoru a poriadne premiešaj.
- Nakoniec zľahka primiešaj sneh z bielkov.
- Cesto vylej na pripravené hrušky.
- Peč asi 30 minút na 180°C.
- Po dopečení koláč vyklop na dosku a opatrne odlep papier. Sladký obrátený hruškový koláč je na svete.
Dobrú chuť!
Zaujala ťa táto zdravšia verzia? Nahraď biely cukor Kokosovým cukrom v BIO kvalite.
Čítaj tiež: Cukor: 5 zdravých spôsobov ako ho môžete nahradiť
37enjoy your life 🙂
Pridaj komentár