Príprava jedál na pare nie je žiadnou novinkou. Je úplne jednoduchá. Navyše šetrí čas a vitamíny. A práve ryba je bohatým zdrojom vitamínov a živín. Určite o ne nechceš prísť pečením v rúre. Sladké zemiaky prinesú celému jedlu jedinečnú chuť. Dodajú telu energiu a posilnia imunitu.
Čo budeš potrebovať? (4 porcie)
- ryba podľa vlastného výberu (ja som použila šťuku)
- 3 ks sladkých zemiakov
- mrazená zelenina
- maslo
- olivový olej
- korenie
- himalájska soľ
Ako na to?
- Rybu ochuť korením a soľou. Polej olivovým olejom a nechaj v chladničke celú noc.
- Rybu nechaj variť v parnom hrnci 15 minút. Pridaj mrazenú zeleninu a var ďalších 20 minút. Ak nie si vlastníkom parného hrnca, nezúfaj. Vystačí ti obyčajný hrniec a parák alebo cedník.
- Sladké zemiaky poriadne ošúp a umy.
- Nakrájané zemiaky var v slanej vode domäkka.
- Do hrnca pridaj maslo a zemiaky popuč, prípadne rozmixuj. Ak sa ti zdá kaša hustá, pridaj mlieko.
- Vychnutnaj si zdravý obedík s rodinou.
Máš skúsenosti s prípravou jedál na pare? Daj nám vedieť v komentároch.
Zachutili ti sladké zemiaky? Vyskúšaj tiež: Zapekané batáty s paradajkou, paprikou a mozzarellou.
6na pare je jedlo zdravšie 🙂
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár