Semienka na nakličovanie patria k najzdravším potravinám aké si vieme vypestovať doma. V týchto semienkach je ukrytá nevšedná energia vo forme bielkovín, tukov, uhľohydrátov, vitamínov, minerálov a enzýmov. Vysoká úroveň aktivity enzýmov v klíčkoch povzbudzuje naše vlastné enzýmy k lepšiemu výkonu.
Prečo práve klíčky fazule Mungo?
Klíčky fazule Mungo patria medzi najobľúbenejšie klíčky, pretože ich nutričná hodnota sa vyrovná mäsu. Disponujú špecifickou arómou a po naklíčení chutia ako lahodný mladý hrášok. Z nutričného hľadiska sú veľmi významné pre svoj vysoký obsah vápnika, horčíka, kyseliny listovej, bielkovín, draslíka a vlákniny.
- pôsobia na procesy trávenia a vylučovania
- stabilizujú hladinu krvného cukru
- prečisťujú organizmus
- dodávajú telu potrebné živiny
- zvýšujú imunitu
Postup klíčenia
- Semená (cca 1 hrsť) namočíme do vlažnej vody a necháme stáť 12 hodín.
2. Po 12. hodinách namáčania zlejeme vodu a semená necháme klíčiť na miske a v tme.
3. Semená aspoň 2 krát do dňa preplachujeme pod tečúcou vodou. Vodu necháme odkvapkať a položíme ich naspäť na misku. Preplachovanie je veľmi dôležité, aby nedošlo ku kvasným a hnilobným procesom. Po 4 dňoch si ich môžeme vychutnávať na chlebíku alebo ich môžeme pridať na obľúbený obedík.
Dobrú chuť! 🙂
Klíčenie fazule Mungo je veľmi jednoduchý proces, ktorý dá naopak mnoho nášmu telu. Pýtaš sa, kde zoženieš túto zázračnú fazuľku? V BIO kvalite si ju môžeš kúpiť jedným klikom tu.
Čítaj tiež článok: Klíčenie pre začiatočníkov a 7 dôvodov prečo by sme mali začať (nájdeš tu.)
Aké máš skúsenosti s klíčením semien ty?
316Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár