RAW jahodovo-orechový koláčik si pripravíš behom pár minút. Bez akékohoľvek vajíčka, múky, mlieka a dokonca aj bez cukru. Na túto sviežu lahôdku nemusíš dokonca nič piecť a už vôbec nie variť. Stačí voľba tých správnych surovín a jednoduchá príprava.
Ingrediencie
Korpus:
- 1/2 hrnčeka nesolených mandlí
- 1/2 hrnčeka datlí bez kôstok
- štipka himalájskej soli
Plnka:
- 1 a 1/2 hrčenka nesolených kešu orechov (musia byť namočené vo vode minimálne 12 hodín)
- 2 citróny
- 5 kvapiek vanilkového extraktu bez alkoholu
- 70 ml kokosového oleja
- 1 hrnček sladkých jahôd
- trochu medu alebo agáve sirupu (ak nebude plnka dosť sladká)
Náš tip: Orechy v tej najlepšej BIO kvalite kúpiš tu.
Ako nato?
- Ako prvý si pripravíme korpus. V pulznom mixéri rozmixujeme mandle s datlami a himalájskou soľou. Korpus by mal byť dostatočne lepivý a nedrobiť sa na malé kúsky. Pripravený orechovo-datlový základ vložíme do formy na tortu, ktorú predtým vystlieme papierom na pečenie.
- Môžeme prejsť na prípravu krému. Do pulzného mixéra vložíme kešu orechy, jahody, kokosový olej, vanilkový extrakt a všetko rozmixujeme do hladkého krému. Ak nebude pripravený krém príliš sladký, dochutíme ho sirupom alebo medom. Hotový krém vložíme do formy, pekne vyhladíme a dozdobíme čerstvými jahodami alebo kokosom.
- Zákusok vložíme do mrazničky, kde musí poriadne stuhnúť. Podávame ho 30 minút po vybratí.
Dobrú chuť!
Aké RAW dezerty máš najradšej ty? 🙂
3Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár