Milovníci húb pozor. Prichádza lahodný recept v zdravom šate. Ryža basmati sa označuje aj ako kráľovská ryža. Patrí medzi najkvalitnejšie na svete. Pestuje sa na úpätí Himaláji a je zavlažovaná vodou z ľadovcov. Typická kvalita a chuť je výsledkom takmer dvojročného sušenia a zrenia ryže. Ryžu Basmati spoznáte vďaka lahodnej orieškovej chuti a príjemnej vôni. Ryža Basmati patrí medzi ľahko stráviteľné potraviny, vďaka čomu je vhodná aj pre diabetikov a celiatikov. Účinné látky podporujú trávenie, znižujú vysoký cholesterol aj vysoký krvný tlak.
Čo potrebujete (na 4 veľké porcie):
- 500 g šampiónov
- bio ryža Basmati
- himalájska soľ
- sladká červená paprika
- 1 ks malé maslo
- 1/2 ks cibuľa
- 5 ks paradajky
- hrsť ovsených vločiek
Príprava:
Celková príprava netrvá viac ako 30 minút:
- Ryžu Basmati prepláchneme a varíme na miernom ohni približne 20 minút. Veľkou výhodou je, že sa nelepí a vďaka prenikavej orieškovej chuti sa už nemusí dochucovať. Po varení ryžu precedíme a môžeme podávať.
- Pripravené šampióny, cibuľu a paradajky nakrájame na menšie kúsky.
- Na panvici necháme rozpustiť maslo a opražíme cibuľku do zlatista.
- Následne pridáme do panvice nakrájané šampióny.
- Ochutíme dvomi čajovými lyžičkami červenej papriky a himalájskej soli.
- Zmes húb varíme približe 15 minút.
- Zahustíme ovsenými vločkami a môžeme podávať k ryži
Ryžu Basmati kúpiš na našom eshope.
0enjoy your life 🙂
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár