Rozmýšľaš, čo si dáš na raňajky? Ako sa hovorí, raňajky sú základom dňa. Skús trochu zaexperimentovať a vyskúšaj kašu z pohánkových vločiek. Dodá telu množstvo vitamínov a minerálov. Pohánkové vločky sa vyrábajú z pohánkovej múky, ktorá je nutrične veľmi hodnotná. Kedže neobsahuje lepok, je vhodná aj pre celiatikov, diabetikov, tehotné ženy, či malé deti. Pohánkové vločky majú priaznivý vplyv na srdce, pečeň, cievy a tráviace orgány. Konzumácia pohánky sa taktiež odporúča pri chorobách tráviaceho traktu alebo pri zníženej imunite.
Čo budeme potrebovať?
- pohánkové vločky
- kešu
- goji
- škorica
- kokos
- kokosový cukor
- mlieko
Ako nato?
Príprava je veľmi jednoduchá. Potrebné množstvo pohánkových vločiek zalejeme horúcim mliekom, pridáme 1-2 čajové lyžičky kokosového cukru, zamiešame a necháme odstáť 5-7 minút. Následne ich dáme do misky a dozdobíme. Ja som dozdobila sladkým sušením bio goji, nesolenými bio orieškami kešu, kokosom a škoricou. Samozrejme ako sa hovorí, tak 100 ľudí, 100 chutí a variácie dozdobovania môžu byť rôzne. Chuť pohánky je typická a pripomína ryžu. Po pridaní sušeného ovocia, či orieškov vzniká nezameniteľná chuť. Lahodné jedlo dodá povzbudenie do celého dňa.
Dobrú chuť!
Podeľ sa s nami v komentároch o iné recepty z pohánkových vločiek 🙂
45raňajky sú základom dňa
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár