Kuskus je vlastne sparená krupica z pšenice, jačmeňa alebo prosa. Začiatky prípravy kuskusu môžeme hľadať v severoafrických kuchyniach. Podáva sa so zeleninou, či mäsom. Obľúbené sú aj sladké varianty s mliekom a hrozienkami. Zaujímavosťou je, že kuskus sa nevarí, ale len zaleje vriacou vodou. Vyskúšaj skvelý recept na kuskus s kuracím mäsom.
Čo budeme potrebovať?
- 200 g kuskusu
- 200 g kuracích pŕs
- 200 g uvareného cíceru
- 300 ml kuracieho vývaru
- 10 ks sušené marhule
- 1 ks zázvor
- 1 ks cibuľa
- domáca chilli pasta
- kurkuma
- soľ
- korenie
- olivový olej
Ako na to?
- Na panvici zohrej olej a začni smažiť na kocky nakrájanú cibuľu.
- Pridaj na kocky nakrájané mäso a peč, kým nie je mäso hotové.
- Primiešaj nastrúhaný zázvor a chilli pastu podľa chuti.
- Nechaj chvíľu piecť.
- Pridaj cícer, marhule a ochuť soľou, korením a kurkumou.
- Na panvicu pridaj kuskus a zalej horúcim kuracím vývarom.
- Premiešaj, prikry a nechaj 5 minút odstáť, kým kuskus nezmäkne.
- Vychnutaj si zdravý obed s rodinou.
BIO kuskus a ďalšie kvalitné potraviny nájdeš v našom eshope.
Čítaj tiež: Kuskus – zlato medzi cestovinami.
2správna strava je kľúčom k vytúženému zdraviu
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár