Tohtoročná tekvicová sezóna je takmer na konci. Tvoje schody už zdobia usmievavé svietiace halloweenske hlavy a ty nevieš, čo ďalej s bohatou úrodou tekvíc? Vymeň tradičné zemiaky za tekvicu a vykúzli chutný obed. Lahodné tekvicové placky s voňavým cesnakovým dipom si obľúbiš po prvom súste.
Placky
- menšia tekvica (napr. maslová, olejová alebo veľkoplodá)
- 120 g strúhaného syra (Gouda alebo Eidam)
- 3 vajíčka
- 3 PL jemných ovsených vločiek
- 3 PL polohrubej múky
- 3 PL strúhanky
- 5 strúčikov cesnaku
- majorán
- himalájska soľ
- čierne korenie
- olej
Cesnakový dip
- 1 kyslá pochúťková smotana
- 3 strúčiky cesnaku
- himalájska soľ
Ako nato?
- Najprv si priprav dip. Do menšej misky vyklop kyslú smotanu, pridaj roztlačený cesnak a osoľ. Odlož do chladničky.
- Tekvicu očisti, vnútro vyprázdni a postrúhaj na strúhadle na najjemnejšie rezančeky. Strúhadlo na pyré nie je vhodné.
- Pokiaľ je tekvica vodnatá, vyžmýkaj prebytočnú vodu.
- K zmesi pridaj ovsené vločky, polohrubú múku, strúhanku, vajcia, strúhaný syr a pretlačený cesnak.
- Zmes ochuť majoránom, soľou a čiernym korením. Neboj sa pridať väčšie množstvo korenín.
- Do rozpáleného oleja na panvici tvaruj vareškou malé placky.
- Opeč z oboch strán do zlatista na miernom ohni.
- Čerstvé tekvicové placky podávaj s voňavým cesnakovým dipom.
Dobrú chuť!
Tip: Tvaruj radšej menšie placky. Veľké placky sa ťažšie otáčajú.
Daj nám vedieť, ako by si recept vylepšil.
Vymeň klasickú kuchynskú soľ za silu z Himálají. Ružová himalájska soľ v BIO kvalite obohatí tvoje jedlo o minerály.
5tekvicová sezóna plná inšpirácií
Pridaj komentár