Ako uchovať medvedí cesnak čo najdlhšie čerstvý? Vyskúšaj pesto. Jednoducho hodíš ingrediencie do mixéra a uzavrieš v nádobe na niekoľko mesiacov. Medvedí cesnak si tak vychutnáš aj mimo sezóny. Pesto z medvedieho cesnaku ťa očarí svojou mierne štipľavou chuťou a omamnou vôňou. Ako zelené pesto konzumovať? Okrem receptu na pesto prinášame aj tri chutné recepty. Vyskúšaj a neoľutuješ.
Pesto z medvedieho cesnaku
Čo potrebujeme? (1 mixovanie)
- 3 hrste čerstvého medvedieho cesnaku
- hrsť vlašských orechov
- 2 lyžice strúhaného parmezánu
- 4 lyžice olivového oleja
- štipka soli
Ako nato?
- Medvedí cesnak opláchneme pod prúdom tečúcej vody, nakrájame na menšie kusy a vložíme do mixéra.
- Pridáme štyri lyžice kvalitného olivového oleja, vlašské orechy a rozmixujeme do kašovita.
- K zmesi pridáme na jemno nastrúhaný parmezán.
- Ochutíme štipkou soli a vareškou premiešame.
- Pesto je hotové.
- Zmes vložíme do sterilnej nádoby a skladujeme v chladničke.
Tipy na recepty s pestom z medvedieho cesnaku
1. Špagety s pestom
Si milovníkom cestovín? Zelené špagety budú hotové raz-dva. Špagety uvaríme v slanej vode, scedíme a pridáme hotové pesto z chladničky. Podávame so strúhaným syrom alebo parmezánom.
2. Jednohubky s pestom a sušenými paradajkami
Nečakaná návšteva za dverami a zásoby v chladničke došli. Ako zachrániť situáciu? Chlieb opečieme v hriankovači a nakrájame na malé trojuholníčky. Na chlebík natrieme hrubšiu vrstvu pesta a pridáme kúsky nakrájanej sušenej paradajky. Rýchla a svieža dobrota hostí rozhodne očarí.
3. Pesto na veľkonočnom stole namiesto chrenu
Veľká noc je za dverami. Gazdinky už chystajú všakovaké delikatesy. Vieš čo okrem chrenu perfektne doladí chuť voňavých klobások a šunky? No predsa naše chutné zelené pesto. Ponúkni ho hosťom namiesto chrenu. Určite si vypýtajú recept.
V akých receptoch používaš pesto ty? Inšpiruj nás v komentároch.
Čítaj tiež: Zelená sila: Krémová polievka z medvedieho cesnaku bez smotany
14zelené pesto doladí chuť každého jedla
Pridaj komentár