Červené, zelené či žlté. Jablká milujú naozaj všetci. Obľubu si našli u všetkých vekových kategórií. Hľadáš inšpiráciu na chutný a rýchly recept s jablkami? Náš jablkový koláč pre lenivé gazdinky je v rúre už za pár minút. Prípravu zvládnu aj začiatočníci. Chuť sladkých jemných jabĺk ťa prenesie do tône ovocných sadov. Zaručene po ňom na tanieri neostane ani omrvinka.
Čo budeme potrebovať?
Cesto:
- 2 hrnčeky (2 dl) hladkej múky
- 2 vajíčka
- 1 hrnček práškového cukru
- 1 biely jogurt alebo kyslá smotana (125 ml)
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 1 prášok do pečiva
- 1/2 hrnčeka oleja
Posýpka
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 3 lyžice polohrubej múky
- 2 lyžice oleja
Náplň:
- 5-6 jabĺk
- 1 lyžička škorice
- 4 lyžičky čerstvého masla
Ako nato?
- Jablká najprv ošúp, vykôstkuj a pokrájaj na menšie kúsky.
- V hrnci roztop maslo a pridaj nakrájané jabĺčka.
- K zmesi pridaj škoricu. Ak sú samotné jabĺčka málo sladké, pridaj cukor podľa vlastnej chuti.
- Jablčká s maslom a škoricou 2 minútky povar na miernom ohni do polotvrdaa nechaj vychladnúť. Jablká sa nesmú rozvariť.
- Ingrediencie na cesto vlož do vyššej misy a mixérom krátko premiešaj do hustej zmesi.
- Priprav si posýpku. V malej miske premiešaj kryštálový cukor s polohrubou múkou, potom pridaj olej a premiešaj rukou.
- Cesto rovnomerne vylej a rozotri na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Na cesto rozmiestni jabĺčka.
- Nakoniec rozmrvením pridaj pripravenú posýpku.
- Peč pri 180 °C do zlatista.
- Jablkový koláč s posýpkou je na svete.
Dobrú chuť!
TIP: Dostal si chuť na náš koláčik a nemáš doma biely jogurt? Pokojne použi ochutený. Nepoužívaj nízkotučné jogurty.
Upeč si jablkový koláč s posýpkou zo sortimentu kvalitných surovín, ktoré nájdeš v našom eshope.
Čítaj tiež: Jednoduché citrónové sušienky s levanduľou
27overená klasika na každú príležitosť
Pridaj komentár