Omrzelo ťa už mäsko a hľadáš chutnú inšpiráciu? Fašírky z ovsených vločiek sú skvelý nápad na bezmäsitý obed. Jednoduchú a rýchlu prípravu zvládne naozaj každý. Voňavučké fašírky ťa dostanú svojou chuťou. Navyše doplníš vlákninu. V kombinácii so smotanovým dipom omámia chuťové poháriky nie jedného mäsožrúta.
Čo potrebujeme?
- 200 g jemných ovsených vločiek
- 3 dcl vody
- bylinková soľ (prípadne vegeta)
- majoránka
- čierne korenie
- 10 dkg strúhaného syra (eidam, gouda a pod.)
- 2 vajíčka
- 4 strúčiky cesnaku
- strúhanka
Ako nato?
- Najprv nechaj zovrieť vodu.
- Vločky vriacou vodou zalej, poriadne premiešaj a nechaj vychladnúť.
- Do vychladnutej masy vločiek pridaj čierne korenie, bylinkovú soľ a majoránku podľa chuti.
- Následne pridaj pretlačený cesnak, vajíčka a všetko premiešaj.
- Nakoniec do zmesi primiešaj na jemno nastrúhaný syr.
- Rukami vytvaruj fašírky. Ani nie malé, ani nie príliš veľké.
- Fašírky obaľ v strúhanke a peč. Možnosti máš dve – peč v rúre alebo vyprážaj na oleji. Zvolil si si prvú možnosť? Síce si dlhšie počkáš, ale zdravie sa ti poďakuje.
- Fašírky z ovsených vločiek sú raz-dva na stole. Podávaj so zemiakmi a chutným dipom.
Dobrú chuť!
TIP: K chutným ovseným fašírkam sa hodí skvelý bylinkový dip. Potrebuješ len kyslú smotanu, soľ, korenie, rôzne čerstvé (alebo aj sušené) bylinky a trošku cesnaku.
Máš rád pokrmy z ovsených vločiek? Ak áno, možno ťa zaujmú BIO 5-zrnné vločky. Vnesú do tvojich maškŕt vyváženú zmes živín. Zabudni na jednotvárnosť.
Čítaj tiež: Ľanový olej: Ženská krása a vitalita za pár drobných
22chutný obed bez mäska – dá sa to
Pridaj komentár