Kapustnica na Vianoce, chren na Veľkú noc a tekvicový prívarok na jeseň. Aj ty zaraďuješ prívarok z tekvice medzi tradičné jedlá, ktoré nesmú chýbať na stole každú jeseň?
Čo budeme potrebovať?
- tekvica
- cibuľa
- strúčik cesnaku
- 2 PL hladkej múky
- 1 ČL kokosového cukru
- 250 ml smotany na šľahanie
- kôpor
- himalájska soľ
- olivový olej
- ocot
Ako na to?
- Tekvicu ošúp a lyžicou vydlab dužinu. Nastrúhaj na hrubom strúhadle.
- Ošúp cibuľu a cesnak a nasekaj nadrobno.
- V hrnci speň na oleji cibuľu s cesnakom.
- Pridaj nastrúhanú tekvicu, osoľ a premiešaj. Pod pokrievkou nechaj dusiť domäkka.
- Na zahustenie pridaj múku a premiešaj.
- Prilej smotanu a chvíľu povar.
- Na záver pridaj nasekaný kôpor.
- Pridaj ocot a cukor podľa chuti a vychutnaj si nenahraditeľnú klasiku.
Ak raz vyskúšaš prírodný kokosový cukor, už nikdy nebudeš chcieť iný.
Priprav si tiež: Voňavé tekvicové placky s cesnakovým dipom.
13Receptov z tekvice nikdy nie je dosť
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár