Brokolica – kráľovná zeleniny. Vďaka bohatstvu vitamínov a minerálov je právom označovaná ako najzdravšia zelenina sveta. Zo zelenej krásky sa dajú vykúzliť rôzne chutné dobroty. Brokolica zahalená v krémovom smotanovom šate pohladí chuťové bunky všetkých milovníkov polievok. Začni obed lahodnou krémovou polievkou plnou zdravia.
Čo potrebujeme?
- 1 veľká brokolica
- 1,5 l vody
- 1 väčšia cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- 250 ml smotany na šľahanie
- himalájska soľ
- čierne korenie
- maslo
- hladká múka
Ako nato?
- Brokolicu poriadne umy, porozdeľuj a nakrájaj na menšie časti.
- Do hrnca s vodou pridaj kúsky brokolice a ochuť himalájskou soľou a čiernym korením.
- Pridaj nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Var pod pokrievkou do zmäknutia brokolice.
- Odstav z ohňa a ponorným mixérom obsah hrnca rozmixuj. Vznikne hladká kašovitá zmes.
- Polievku daj naspäť na oheň a priveď do varu.
- Do menšej nádoby si odober varešku polievky, pridaj asi 1 dcl studenej vody na zriedenie a pridaj 1 PL múky. Metličkou poriadne rozmiešaj.
- Vzniknutú zmes za stáleho miešania vlej do vriacej polievky a povar asi 3 minúty.
- Nakoniec pridaj smotanu, chvíľku povar a pridaj kúsok masla na zjemnenie.
- Krémová brokolicová polievka je hotová. Podávaj s opečeným chlebíkom alebo varenými zemiačkami.
Dobrú chuť!
Daj nám vedieť, ako pripravuješ brokolicovú polievku ty.
Čítaj tiež: Vegan brokolicovo-mrkvová polievka
4Vyskúšaj zdravé varenie s Himalájskou soľou
Pridaj komentár