Bábovka – chutný koláčik, priam stvorený na príjemné posedenie pri káve, či čaji. Vo verzii s tvarohom a ovocím zaiste nesklame žiadne chuťové bunky. Jemná a svieža chuť si získa malých aj veľkých maškrtníkov.
Príprava je nenáročná, zvládne ju aj začiatočník.?
Ingrediencie:
- 4 vajíčka
- 200 g hladkej múky (v zdravšej verzii použi špaldovú hladkú)
- 200 g jemný tvaroh
- 1 kyslá smotana
- 170 g kokosového cukru (kokosový cukor lahodnej karamelkovej chuti v BIO kvalite nájdeš TU)
- pol lyžičky sódy bikarbóny
- štipka bielej himalájskej soli
- 2 ks broskyne, prípadne iné ovocie (jahody, čučoriedky…)
- kokosový olej na vymastenie formy (kokosový olej extra panenský, jemnej delikátnej chuti kúpiš TU)
Ako na to:
- Vajíčka vyšľahaj spolu s kokosovým cukrom a štipkou himalájskej soli. Pridaj tvaroh a smotanu. Poriadne všetko vyšľahaj elektrickým šľahačom.
- Pridaj múku a prášok do pečiva. Opäť dôkladne vyšľahaj.
- Formu na bábovku dôkladne vytri kokosovým olejom.
- Cesto vylej do formy. Broskyne, alebo iné ovocie nakrájaj na malé kúsky a naukladaj na cesto.
- Bábovku vlož do predhriatej rúry a peč cca 45 minút pri na 190 stupňoch.
- Po upečení nechaj bábovku vychladnúť a nakrájaj na úhľadné kúsky.
Dobrú chuť!
PS: Neváhaj a podeľ sa s nami o tvoj recept na chutnú bábovku. Prípadne sa pochváľ fotografiou vlastného výtvoru.?
1Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár