Bábovka – chutný koláčik, priam stvorený na príjemné posedenie pri káve, či čaji. Vo verzii s tvarohom a ovocím zaiste nesklame žiadne chuťové bunky. Jemná a svieža chuť si získa malých aj veľkých maškrtníkov.
Príprava je nenáročná, zvládne ju aj začiatočník.?
Ingrediencie:
- 4 vajíčka
- 200 g hladkej múky (v zdravšej verzii použi špaldovú hladkú)
- 200 g jemný tvaroh
- 1 kyslá smotana
- 170 g kokosového cukru (kokosový cukor lahodnej karamelkovej chuti v BIO kvalite nájdeš TU)
- pol lyžičky sódy bikarbóny
- štipka bielej himalájskej soli
- 2 ks broskyne, prípadne iné ovocie (jahody, čučoriedky…)
- kokosový olej na vymastenie formy (kokosový olej extra panenský, jemnej delikátnej chuti kúpiš TU)

Broskyne dodajú bábovke sviežu chuť
Ako na to:
- Vajíčka vyšľahaj spolu s kokosovým cukrom a štipkou himalájskej soli. Pridaj tvaroh a smotanu. Poriadne všetko vyšľahaj elektrickým šľahačom.
- Pridaj múku a prášok do pečiva. Opäť dôkladne vyšľahaj.
- Formu na bábovku dôkladne vytri kokosovým olejom.
- Cesto vylej do formy. Broskyne, alebo iné ovocie nakrájaj na malé kúsky a naukladaj na cesto.
- Bábovku vlož do predhriatej rúry a peč cca 45 minút pri na 190 stupňoch.
- Po upečení nechaj bábovku vychladnúť a nakrájaj na úhľadné kúsky.

Bábovka pripravená na pečenie
Dobrú chuť!
PS: Neváhaj a podeľ sa s nami o tvoj recept na chutnú bábovku. Prípadne sa pochváľ fotografiou vlastného výtvoru.?
1Mamina, ktorá rada píše, číta, pečie a varí. Má blízko k zdraviu a všetkému, čo sa s ním spája. Miluje dobré jedlo, pričom tradičné veci zamieňa za menej tradičné a snaží sa, aby svojim blízkym zabezpečila čo najviac kvality v podobe chutného a zdraviu prospešného jedla.
Pridaj komentár