Špaldové muffiny predstavujú zdravšiu variantu, vďaka ktorej si môžeš vytvoriť výdatnú pochúťku. Jemná štruktúra a chrumkavé arašidové maslo s kúskami orieškov sa miešajú v dokonalej harmónii, pripravené oživiť tvoje chuťové poháriky.
Čo budeme potrebovať?
- 200 g hladká špaldová múka
- 100 g kokosový cukor
- 1/2 ČL škorica
- 1/2 ČL sóda bikarbóna
- 1/2 ČL prášok do pečiva
- štipka himalájskej soli
- 2 ks vajcia
- 1 PL roztopený kokosový olej
- 150 ml mlieko
- arašidové maslo s kúskami arašidov
Ako nato?
- Špaldovú múku zmiešame s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, škoricou a kokosovým cukrom. Vajcia, mlieko a kokosový olej krátko prešľaháme. Potom postupne prišľaháme sypkú zmes.
- Rúru predhrejeme na 180 °C. Vymastené formičky na muffiny naplníme do dvoch tretín cestom, navrch pridáme 1 čajovú lyžicku arašidového masla. Vložíme ich do vyhriatej rúry a pečieme približne 20-25 minút. Po upečení ich necháme trochu vychladnúť a vyberieme z formičiek. Pred podávaním môžeme posypať štipkou škorice alebo kokosovým cukrom.
- Voila! Špaldové muffiny so zapečeným arašidovým maslom do chrumkava sú hotové.
Dobrú chuť!
Nezabudni nám dať v komentároch vedieť ako ti chutilo. 🙂
Zdroje obrázkov: www.pixabay.com
1Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár