Patríš k ľuďom, ktorí majú občas hriešne chute? Zabudni na zemiakové hranolky vyprážané v oleji, po ktorých sa môžeš rozlúčiť so štíhlou líniou. Mrkvové hranolčeky prekvapia sladkou chuťou, ktorá sa hodí k akémukoľvek jedlu. Vychutnávať si ich môžeš aj ako samostatnú dobrotu kedykoľvek dostaneš chuť.
Čo budeš potrebovať?
Na 2 porcie budeš potrebovať týchto 5 ingrediencií:
- 2 ks veľké mrkvy
- 1 ks cesnak
- 50 ml panenský olivový olej
- 1 ČL himalájska soľ
- 1/2 ČL sladká paprika
- štipka bazalky (ľubovoľne)
Ako nato?
Drž sa týchto 8. krokov:
- Mrkvu si očistíme, umyjeme a nakrájame na hranolčeky.
- Olej zamiešame so soľou, sladkou paprikou a pretláčaným cesnakom.
- Mrkvu premiešame v miske s okorenením olejom.
- Na plech vystlaný papierom poukladáme mrkvové hranolčeky.
- Prikryjeme ich alobalom a pečieme 50 minút pri teplote 200° C.
- Aby boli hranočeky dosť chrumkavé, pečieme ich posledných 15 minút bez alobalu.
- Voila! Mrkvové hranočeky sú hotové.
Na záver Ti už len prajeme dobrú chuť. Mrvka je plná vzácnych vitamínov a minerálnych látok, ktoré detoxikujú organizmus, či udržajú mladistvý vzhľad. Ak budeš mať najbližšie chuť na niečo fajnového, už vieš čo si pripraviť! 🙂 A nezabudni nám vedieť Ti chutilo.
1Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár