Domáci koláč je bezpochyby ten naj. Kombinácia jabĺk s ľahkým piškótovým cestom vyčarí jemnú sviežu chuť. Si milovníkom/milovníčkou jabĺčkových koláčov? Vyskúšaj tento jednoduchý recept. Možno ťa prekvapí, že sa pripravuje „naopak“.
Čo budeš potrebovať?
- 5 jabĺk
- 5 vajec
- 1 hrnček (250 ml) kokosového cukru
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 hrnčeky hladkej múky (ideálne hladkú špaldovú)
- 1 práčok do pečiva
- 1 lyžičku mletej škorice
- štipka himalájskej soli
- 100g čokoláda + 2 lyžice masla
Ako na to?
Obrátený jablkový koláč sa pripravuje veľmi jednoducho.
- Jablká dobre umy a zbav šupiek. Nastrúhaj na väčšom strúhadle. Na plech polož papier na pečenie. Nastrúhané jablká rozmiestni rovnomerne po celom plechu. Jabĺčka zľahka popráš škoricou.
- Priprav si cesto. Vo väčšej miske vyšľahaj bielka na tuhý sneh.
- Žĺtka vymiešaj s kokosovým cukrom. Následne pridaj sneh z bielkov, mlieko a olej. Dobre premiešaj. Pridaj štipku himalájskej soli, múku a prášok do pečiva. Zľahka premiešaj elektrickým šľahačom.
- Cesto nalej na nastrúhané jablká. Vlož do rúry a peč cca 20-25 minút pri teplote 190 stupňov.
- Po upečení nechaj koláč vychladnúť. Pomocou druhého plechu koláč otoč. Opatrne odstráň papier na pečenie.
- Čokoládu spolu s maslom roztop vo vodnom kúpeli. Natri na koláč a nechaj dobre stuhnúť.
- A môže sa krájať.
Dobrú chuť!
25Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár