Jogurtový koláč si obľúbi každý. Je nesmierne jednoduchý, zároveň oplýva báječnou chuťou. Použitie tých správnych ingrediencií je zárukou chuti, ktorú si zamiluje celá rodina. Tak sa pusť do toho s nami a vychutnaj si poctivý domáci koláčik.
Čo budeš potrebovať?
- 250 g kokosového cukru
- 2 vajíčka
- 1 dl oleja (do cesta)
- 2 biele jogurty
- štipka himalájskej soli
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 2 PL kakaa
- 350 g hladkej múky (cca tretinu múky nahraď kokosovou múkou a získaš zdravšiu variantu dezertu)
- trochu kokosového oleja na vymastenie plechu
- 100 g horkej čokolády + 1 PL masla
- BIO jahodový džem (množstvo džemu neuvádzam, platí tu čím viac – tým lepšie)
Ako na to?
- Kokosový cukor vymiešaj spolu s vajíčkami a štipkou himalájskej soli. Pridaj olej, jogurty a kakao. Zľahka premiešaj. Nakoniec pridaj múku spolu so sódou bikarbónou. Celé to poriadne vymiešaj najlepšie elektrickým šľahačom.
- Plech na pečenie vymaž kokosovým olejom, alebo maslom. Kokosový olej je však zárukou, že sa koláč nepripáli. Navyše získa príjemnú kokosovú vôňu. Na plech nalej cesto a dobre ho rozotri do strán.
- Koláč vlož do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Nechaj ho piecť cca 25 minút. Maj však na pamäti, že každá rúra pečie inak. Sem-tam teda na koláčik nakukni. Ak má pekne odpečené okraje a peknú lesklú hnedú farbu, je upečený.
- Upečený koláč ešte za tepla natri jahodovým džemom. Džem dodá koláčiku výraznejšiu chuť aj vôňu. Nechaj ho vychladnúť a polej čokoládovou polevou. Tú si pripravíš roztopením čokolády a masla vo vodnom kúpeli.
- Hotový koláčik nechaj stuhnúť. Následne narež na kocky alebo obdĺžniky.
Dobrú chuť!
TIP: Ak máš rád/a rafinovanejšie chute, primiešaj do cesta lúpané mandle alebo nasekané oriešky.
Vyskúšaj tiež naše skvelé muffinky v perníkovej verzii.
1Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár