Hurmikaki alebo len kaki. Ovocie pochádza zo strednej a západnej Číny. Pýtaš sa, prečo ho dostať v obchode práve v tomto predvianočnom období? Dozrieva totiž až koncom novembra, plody zmäknú a nadobnú sladkú chuť. Má v sebe množstvo vitamínov, nakopne imunitu a zlepší spánok. Pomôže dokonca aj pri chudnutí tým, že zaženie chuť na sladké. Zaraď toto ovocie na vianočný stôl a priprav si lahodný koláčik.
Čo budeme potrebovať?
- 150 g špaldovej múky
- 60 g trstinového cukru
- 100 ml kokosového oleja
- 100 ml mlieka
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 ks popučený banán
- 2 ks vajíčka
- 2 ČL škorice
- 1 PL vločiek
- štipka soli
- hurmikaki (1-2 ks)
Ako na to?
- Z ingrediencií vymiešaj v mixéri hladké cesto.
- Cesto vylej na plech alebo do silikónových formičiek.
- Hurmikaki umy a nakrájaj na plátky.
- Plátky rozlož na vrch cesta.
- Peč vo vyhrietej rúre pri 180°C okolo 10-15 minút.
- Chutný koláčik máš hotový. Dobrú chuť.
Vyskúšaj tiež: Vianočné pečivo: Jednoduché citrónové sušienky s levanduľou
7Vianoce plné vitamínov
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár