Čokoládový koláč má v kuchyni vždy svoje miesto. Sladkú pochúťku obľubujú mnohé deti a dospelí. Čokoláda a tvaroh tvoria lahodnú kombináciu v mnohých skvelých pochúťkach. Ak máš chuť na zdravú variantu kakaovo – tvarohovej dobroty inšpiruj sa s nami. Stačí len chvíľka času a zopár ingrediencií.
Čo budeme potrebovať?
- 125 g kokosový olej (nájdeš -> tu)
- 200 g hladká múka
- 2 PL kakao (nájdeš ->tu)
- 4 PL kokosový cukor (nájdeš -> tu)
- 250 g jemný tvaroh
- 100 g kyslá smotana
- vanilkový cukor – podľa chuti
- 1 vajce
Ako na to?
- Hladkú múku, kakao, kokosový olej a 2 PL kokosového cukru vymiešaj na hladkú zmes v dostatočne veľkej nádobe.
- Rozdeľ ju na dve polovice.
- Do tortovej formy s priemerom cca 21-24 cm umiestni papier na pečenie.
- Jednu polovicu cesta ulož a rovnomerne „uhlaď“ vo forme.
- Do ďalšej nádoby daj tvaroh, smotanu, oddelený žĺtok, vanilkový cukor a 2 PL kokosového cukru. Ingrediencie spolu vymiešaj na hladkú zmes.
- Bielko z vajíčka vyšľahaj na sneh a následne jemne primiešaj do tvarohovej plnky.
- Plnku nalej do formy. Vytvor z nej rovnomernú vrstvu.
- Následne druhú polku cesta rukami rozmrv na vrch.
- Pečieme 40 – 50 minút pri teplote 180 °C.
- Upečený koláčik vyberieme z rúry.
- Necháme vychladnúť a až po vychladnutí nakrájame.
- Koláčik je hotový, môžeš servírovať.
Dobrú chuť!
Množstvo ingrediencií je prispôsobené pre tortovú formu s priemerom 21-24 cm. Koláčik neodporúčam krájať za tepla. Keď je čokoládový koláč s tvarohovou plnku teplý, môže sa ľahko stať, že sa rozmrví a popučí.
Máš rada rýchle, zdravé a chutné recepty? Dobré potraviny ponúkajú mnoho lahodných receptov. Vychutnaj si netradičné obedy, večere a raňajky. Skvelými raňajkami je aj polenta. Vyskúšaj výživné polentové raňajky.
1enjoy your life 🙂
Som kreatívna osôbka, ktorá rada vytvára z obyčajných vecí nezabudnuteľné a krásne zážitky. Zaujímam sa o zdravý životný štýl, šport, cestovanie, no aj o techniku a umenie. Je samozrejmosťou, že ma zaujíma aj mnoho ďalších oblastí. Tiež obľubujem získavanie nových informácií a nadšene sa o ne podelím s ďalšími.
Pridaj komentár