Zapekané jedlá patria v súčasnosti medzi obľúbené a veľmi rozšírené. Ide o zdravšiu variantu, ktorou môžeme nahradiť nezdravé vyprážanie, ale aj o oveľa chutnejšiu prípravu jedál. Taká „obyčajná“ zapekaná brokolica s opekanými zemiakmi nielenže výborne vyzerá a zmyselne chutí, ale jej príprava je neuveriteľne jednoduchá a rýchla.
Čo budeme potrebovať?
Na prípravu brokolice budeme potrebovať týchto 8 ingrediencií:
- 400 g mrazená brokolica (prípadne čerstvá)
- 8 ks vajíčka
- 2 ks cesnak
- 1 ks mozzarella
- 1 ks malá cibuľa
- 1 ČL himalájska soľ
- 1/2 ČL bazalka
- 1/2 ČL oregano
Na prípravu zemiakov budeme potrebovať tieto 4 ingrediencie:
- 10 ks zemiaky
- 2 PL kokosový olej
- 1 ČL himalájska soľ
- 1 ČL bazalka
Ako nato?
Drž sa týchto 9 krokov a božské jedlo si prípravíš mávnutím ruky:
- Nakrájané zemiaky polejeme kokosovým olejom, okoreníme himalájskou soľou a bazalkou a zapekáme 40 minút pri teplote 180 °C.
- Mrazenú brokolicu vložíme do formy na pečenie a mierne ju zapečieme na 10 minút pri tej istej teplote.
- Medzitým si pripravíme zmes z vajíčok, himaláskej soli, bazalky a oregana, ktorú poriadne prešľaháme.
- Nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na masle do zlastista.
- Po 10 minútach brokolicu vyberieme, polejeme maslom s opečenou cibuľkou a cesnakom a zmesou vyšľahaných vajíčok.
- Následne brokolicu s vajíčkami zapečieme na 15-20 minút.
- Medzitým si pripravíme mozzarellu, ktorú nakrájame na tenké plátky.
- Vyberieme brokolicu, obložíme ju mozzarellou a dáme zapiecť ešte na 5 minút.
- Voila! Zapekaná brokolica s opekanými zemiakmi je hotová.
Náš tip: Vieš čo sa stane ak vymeníš klasickú soľ za himalájsku, nazývanú aj „ružové zlato“? V prvom rade zabraňuje prekysleniu organizmu, ktoré vedie k mnohým civilizačným chorobám. V druhom rade je plná vzácnych vitamínov, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou nášho zdravia. Čo viac dodať? Nájdeš ju tu.
Na záver Ti už len prajeme dobrú chuť. Verím, že si doma všetci pochutíte. 🙂
Máš rád zapekané jedlá? Aké sú tvoje najobľúbenejšie?
2Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár