Tekvicová polievka patrí medzi tie najzdravšie na svete, pretože dodáva telu betakarotén, kalcium, železo a množstvo vitamínov. Vieš, že všetky druhy tekvíc majú pozitívne účinky na naše zdravie? Podporujú látkovú výmenu v tele, pomáhajú pri problémoch s močovým mechúrom a zlepšujú činnosť srdca i obličiek. Prinášame Ti recept na exotickú polievočku z tekvice hokkaido pripravenú s kokosovým mliekom.
Čo budem potrebovať?
- 1 ks cibuľa
- 1 ks tekvica hokkaido
- 2 ks cesnak
- 1 PL himalájskej soli
- štipka muškátového orieška
- štipka čierneho korenia
- 300 ml kuracieho vývaru
- 50 ml kokosového mlieka (minimálne 60 %)
- zmes olejnatých semienok
- olivový olej
- tekvicový olej
Ako nato?
Tekvicová polievka patrí k polievkam, ktorých príprava je nekutočne rýchla.
- Nakrájanú cibuľku a cesnak osmažíme v hrnci na olivovom oleji.
- Tekvicu umyjeme, prekrojíme a vyberieme jadierka. Nakrájame ju na kúsky (môžeme aj so šupou).
- Tekvicu pridáme k cibuľke a na 5 minút ju opečieme.
- Podlejeme ju polovicou vývaru a podusíme 15 minút.
- Ochutíme himalájskou soľou, muškátovým orieškom a čiernym korením.
- Následne tekvicu pomixujeme so zvyškom kuracieho vývaru a s kokosovým mliekom.
- Ako čerešničku na torte si upražíme na panvici olejnaté semienka, ktorými si môžeme posypať polievočku.
- Do hotovej polievky nezabudneme pridať ani 1 PL tekvicového oleja, ktorý dodáva výbornú orieškovú chuť.
Voila! Tekvicová polievka je hotová. Môžeš ňou prekvapiť rodičov, priateľov ale aj malých drobcov, ktorí si ju určite zamilujú. Prajeme vám doma dobrú chuť. 🙂
Všetky potrebné bio ingrediencie, ktoré bežne v obchode nenájdeš, môžeš nájsť tu.
Ako pripravuješ tekvicovú polievku ty? Podeľ sa s nami o svoje recepty a rady v komentároch nižšie.
0
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár