Čína je obľúbená „klasika“, ktorú si vychutnávame pri návšteve ázijského bistra asi najčastejšie. Recept čína so zeleninou a tofu vychádza z klasickej prípravy, kde sme pár surovín nahradili zdravšími a ľahšími. A veru, neoľutovali sme. 🙂
Čo budeme potrebovať?
- 1 ks tofu
- 200 g šampióny
- 300 g ryžovo rezance
- 1/2 čínska kapusta
- 200 g kukurica (môže byť aj mrazená zelenina)
- 2 PL olivový olej
- 2 ČL himalájska soľ
- 1 ČL provensálske bylinky
- 1 ČL kurkuma
Ako nato?
- Olivový olej speníme na panvici, pridáme na drobno nakrájané tofu, huby a provensálske bylinky. Restujeme približne 10 minút, kým sa na tofu nevytvorí zlatá vrstva.
- Ak sa nám tofu pekne obalí, pridáme kurkumu, soľ a nadrobno nakrájanú čínsku kapustu. Podlejeme trochou vody a dusíme, kým nám kapusta nezmäkne .
- Nakoniec pridáme kukuricu a ryžové rezance. Podlejeme vodou a varíme, kým nám rezance nezmäknú.
- Voda sa nám do 5. minút vyparí a máme hotovo!
- Čínu nakoniec dochutíme podľa vlastnej chuti, premiešame a môžeme podávať napríklad s klíčkami, ktoré jej dodajú zdravý nádych.
Dobrú chuť!
Náš tip: Ak by si nevedel/-a ako naklíčiť fazuľu Mungo, fotonávod nájdeš tu.
A nezabudni nám dať vedieť ako ti táto netradičná ázijská špecitalita chutila. ?
4Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár