Lúskanie čerstvo nazbieraného hrachu a sladká chuť hrachových strukov. Kto by odolal? Obohať si obed počas posledných teplých dní. Hráškové pyré je ten najlepší nápad. Okrem toho, že rozžiari tanier sýtozelenou farbou, je bohatým zdrojom energie a vitamínov. Navyše omladzuje a detoxikuje organizmus.
Čo budeš potrebovať ? (4 porcie)
Hráškové pyré:
- 500 g mrazeného hrášku
- 1 ks cibuľa
- 2 dl vody
- 1 ks mozzarella
- štipka himalájskej soli
Kuracie rolky:
- 4 ks kuracích pŕs
- 1 ks mozzarella
- čerstvé špenátové listy
- kokosový olej
- himalájska soľ
- korenie podľa chuti
Ako na to?
- Kuracie prsia pozdĺžne narež a ochuť soľou a korením. Dovnútra poukladaj špenátové listy a plátky mozzarelly. Plátky mäsa zaviň do rolky a prepichni špáradlom, aby držali pokope.
- Pekáč vymasti kokosovým olejom a poukladaj naň kuracie rolky. Prikryté mäso peč v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 minút. Následne mäso odkry a peč, kým nedosiahne zlatistý nádych.
- Medzitým ako sa ti pečie mäsko, vlož do hrnca hrášok, nakrájanú cibuľku a štipku soli. Do hrnca dolej vodu a nechaj variť maximálne 10 minút.
- Uvarený hrášok sceď. Ale pozor. Vodu budeš ešte potrebovať. Hrášok presyp do mixéra a pridaj na kocky nakrájanú mozzarellu. Rozmixovaním dosiahneš hladkú kašu. Kašu môžeš zjemniť pridaním vody z uvareného hrášku.
- Lahodný obed pre celú rodinku je hotový.
Dobrú chuť 🙂
Urob krok k zdravšej strave. Nahraď kuchynskú soľ Himalájskou soľou.
15enjoy your life 🙂
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár