Falafel sa zrodil v Egypte. Pod týmto názvom sa skrývajú obyčajné karbonátky z cíceru. Býva chutnou alternatívou počas pôstnych dní. Dnes sa s falafelom stretávame ako s vyhľadávanou pouličnou pochúťkou, ktorá poteší jazýček nejedného vegána.
Čo budeme potrebovať?
- 450g cícer
- špaldová múka
- 2ks cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- 1 ČL koriander
- 1 ČL rímska rasca
- himalájska soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Ako na to?
- Cícer nechaj namočený vo vode celú noc.
- Cícer uvar domäkka, sceď a nechaj vychladnúť.
- Uvarený cícer rozmixuj na kašu. Ak je kaša príliš hustá, pridaj trochu vody.
- Do mixéra pridaj rozdrvenú rascu a koriander.
- Cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nasekaj nadrobno a pridaj do mixéra.
- Nezabudni pridať soľ a korenie.
- Vymixované cesto vlož do chladničky aspoň na 1 hodinu.
- Z cesta vytvaruj guličky. Ak sa ti nedarí a guličky nedržia pokope, primiešaj trochu múky.
- Guličky vyprážaj dozlatista vo vyššej vrstve oleja.
- Falafel podávaj v pita chlebe so zeleninou, hummusom alebo tahini.
Dobrú chuť!
Recept na cícerovú nátierku hummus nájdeš tu.
Čítaj tiež: Podráždený pankreas: Pomoc ukrytá v potravinách
5cícer – zázračná strukovina
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár