Patríte k milovníkom slaných pochutín? Skúste novú dimenziu chipsov, ktoré sa pripravujú z obyčajnej cukety. Môžeme sa tým presvedčiť, že jej využitie je naozaj nekonečné. Ak si radi doprajete slané chipsy, ročne zjete až 5 litrov oleja. Už len toto enormne veľké číslo by Vás malo inšpirovať k zdravšej variante, ktorou sú cuketové chipsy. Ich chuti málokto nepodľahne. Vyskúšate ich aj Vy? Určite nebudete ľutovať!
Ingrediencie:
- cuketa (1 ks)
- himalájska soľ
- kokosový olej (1/2 šálky)
Príprava:
Na začiatok si cuketu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Tieto plátky následne poukládame na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich kokosovým olejom a posypeme štipkou himalájskej soli. Následne ich už len pečieme v rúre pri teplote 180 °C po dobu 50 minút. Potom ich vyberieme, otočíme a pečieme z druhej strany ďalších 50 minút.
K cuketovým chipsom si môžeme pripraviť aj cesnakový dresing, na ktorý budeme potrebovať 250 g kyslej smotany, 1 ČL olivového oleja, 1/2 šťavy z citróna, 1 strúčik cesnaku, oregáno a soľ. Kyslú smotanu, olivový olej a šťavu z citróna dôkladne zmiešame. Pridáme prelisovaný cesnak. Zmes premiešame a dochutíme oreganom a soľou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Chutila Vám nová dimenzia zdravých chipsov?
3
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár