Chceš očariť netradičným jesenným dezertom? Vyskúšaj chutnú kombináciu sliviek a kukuričnej polenty. Chrumkavá polenta na sladko presvedčí všetkých maškrtníkov. Lahodnú dobrotu si bez výčitiek môžu vychutnať aj celiatici. Poteší aj nadšencov kokosového oleja. Spoznaj nové chute a ohúr celú rodinku.
Čo budeme potrebovať? (4 porcie)
- 0,5 dl vody
- 1 hrnček kukuričnej krupice (1,5 – 2 dl)
- kokosový cukor
- 0,5 ČL soli
- kokosový olej
- 6 – 7 ks čerstvých sliviek
- škorica
- med
Ako nato?
- Do vriacej vody pridaj soľ a asi dve lyžičky trstinového cukru. Ďalej prisyp kukuričnú krupicu a za stáleho miešania var asi 5 minút na miernom ohni, aby kaša dostatočne zhustla.
- Kašu nalej do plochej nádoby a nechaj vychladnúť. Po stuhnutí z nádoby vyklop tuhú kukuričnú kašu a pokrájaj na menšie kúsky.
- Do hrnca daj 2 ČL kokosového oleja a pridaj kúsky nakrájaných sliviek. Dochuť škoricou a medom. Pokiaľ sú slivky dostatočne sladké, nie je nutné pridávať med. Za stáleho miešania povar slivky asi 4 minúty. Daj pozor, aby sa úplne nerozvarili.
- Na panvici zohrej 1 PL kokosového oleja a pridaj lyžičku kokosového cukru tak, aby sa v oleji rozpustil. Cukor sa nesmie premeniť na karamel.
- Kúsky pokrájanej polenty opeč v sladkej zmesi oleja a cukru z oboch strán. Na povrchu sa vytvorí zlatistá chrumkavá kôrka.
- Chrumkavú dobrotu si vychutnaj s pripravenými teplými slivkami.
Dobrú chuť!
Máš chuť maškrtiť zdravo? Vsaď na Kukuričnú kašu v BIO kvalite.
0enjoy your life 🙂
Pridaj komentár