V horúcich letných dňoch často len studená voda na schladenie nestačí. V takýchto situácia je tu naša zmrzlina/nanuky. Môžeš si ju pripraviť doma a nebude obsahovať žiadne umelé prísady.
Čo budeme potrebovať?
- ovocie
- Cukrový melón – Gália
- Vodný melón
- broskyne
- ďalšie ovocie na ozdobenie
- smotana na šľahanie (na 150 – 170 gramov ovocia potrebuješ 100 ml smotany na šľahanie)
- grécky/smotanový jogurt (na 100 ml šľahačkovej smotany potrebuješ 4 PL jogurtu )
- tvoja obľúbená čokoláda
- kokosový olej (nájdeš -> tu) – 1 čl na 4 malé kocky čokolády
- kokosový cukor (nájdeš -> tu) – podľa tvojej chuti
Ako na to?
Spôsob 1:
- Nakrájaj ovocie na malé kúsky a daj do mrazničky. Ovocie nechaj mraziť minimálne 4 hodiny, ale môže to byť aj dlhšie napríklad cez noc.
- Keď bude ovocie zmrazené, vyšľahaj smotanu na šľahanie.
- Pomaly do šľahačky primiešaj jogurt a cukor. Cukor pridávaj podľa chuti, môže ho byť viac alebo menej, kedže zmes spojíme s ovocím.
- Rozmixujeme zmrazené ovocie, ale nesprav z neho kašu. Môžu sa v ňom objaviť aj skoro nedotknuté kúsky.
- Zmiešaj smotanovú zmes a rozmixované mrazené ovocie. Pomery ovocia a smotany sa dajú tiež upraviť podľa tvojej chuti.
- V malom hrnci nad parou rozpusť kokosový olej. Potom pridaj na malé kúsky polámanú čokoládu, počkaj kým sa rozpustí.
- Potrebné množstvo rozpustenej čokolády daj do foriem na nanuky a „rozlej“ ju po stenách. Formy daj na 1 minútu do mrazáku.
- Násedne naplň formy vyliate čokoládou zmesou ovocia a smotanového krému.
- Nanuky mraz minimálne 6 hodín.
- Čo so zvyšným krémom? Jednoducho ho daj do mrazničky spolu s nanukmi.
Spôsob 2.
- Do kuchynského robotu daj vyšľahať smotanu na šľahanie.
- Keď bude šľahačka vyšľahaná, pomaly a po lyžiciach pridávaj jogurt a cukor (podľa tvojej chuti).
- Smotanovú zmes daj do chladničky.
- Ovocie očisti od šupky, nakrájaj na malé kúsky a popuč vidličkou.
- Zmiešaj v miske smotanovú zmes s ovocím.
- Naplň zmesou nanukové formy a daj do mrazničky aspoň na 6 hodín.
Servírovanie – zmrzlina
Zvyšný krém neodporúčam nechávať v mrazničke dlhšie ako dve hodiny. Kvôli veľmi nízkej teplote v mrazničke nebude konzistencia po dlhšom chladení príjemná.
Zmrzlinu servíruje na tanieriku / v miske, s čerstvým ovocím, poliatu čokoládou a prípadne môžeš pridať zdravú sladkosť (skvelé a zdravé tipy nájdeš-> tu).
Servírovanie – nanuky
Servírovanie nanukov je jednoduché. Stačí nanuky nechať aj s formami CHVÍĽKU postáť v priestore kde je primeraná izbová teplota. Potom ich hravo vyberieš z formy a môžeš jesť. Popri nanukoch môžeš chrumkať aj čerstvé ovocie alebo keksíky, ak máš chuť.
Naša letná pochúťka ti spríjemní horúci letný deň. Potešia sa aj drobci, či kamarátky obľubujúce zdravú a chutnú stravu. Kombinácia skvelého ovocia a smotanového krému bola vždy vinikajúca neváhaj a spestri si ňou leto.
enjoy your life 🙂
0
Som kreatívna osôbka, ktorá rada vytvára z obyčajných vecí nezabudnuteľné a krásne zážitky. Zaujímam sa o zdravý životný štýl, šport, cestovanie, no aj o techniku a umenie. Je samozrejmosťou, že ma zaujíma aj mnoho ďalších oblastí. Tiež obľubujem získavanie nových informácií a nadšene sa o ne podelím s ďalšími.
Pridaj komentár