Šalát v rôznych verziách je veľmi obľúbeným jedlom. Cestoviny so zeleninou dochutené správnymi ingredienciami vytvárajú mix nezameniteľných chutí.
Šalátik je skvelý ako príloha ku grilovanému mäsu. Konzumovať ho môžeš tiež s celozrnným pečivom, alebo samostatne. Vyskúšaj tento recept a zaručene si ho zamiluješ?.
Čo všetko budeš na šalát potrebovať?
- 100 g bezvaječných cestovín (kolienka, vrtuľky, alebo mušličky)
- 100 g mozzarely
- 1 konzerva tuniaka v olivovom oleji (80 g balenie)
- 1 paradajka
- 1 červená paprika (kapia)
- 1 šalátová uhorka
- 4 PL zaváranej kukurice
- lúpané tekvicové semienka
- štipku ružovej himalájskej soli
- štipku bieleho mletého korenia
Ako na to?
- Cestoviny uvar v osolenej vriacej vode. Až budú mäkké, sceď ich a následne prelej studenou vodou. Nechaj ich dobre odkvapkať.
- Mozzarelu narež na malé kúsky a pridaj k cestovinám. Ďalej pridaj celú konzervu tuniaka aj s olejom a 4 lyžice kukurice.
- Zeleninu dobre umy. Paradajku a papriku narež na malé kúsočky. Uhorku ošúp a tiež narež na malé kúsky. Zeleninu pridaj k cestovinovému základu a poriadne premiešaj.
- Šalát dochuť bielym mletým korením a štipkou ružovej himalájskej soli.
- Po naservírovaní šalátu na tanier vrch ozdob lúpanými tekvicovými semienkami.
Dobrú chuť!?
Ak Ti náš šalát chutil, nezabudni sa o to podeliť v komentároch nižšie alebo na FB.
1Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár