Roláda v medovej verzii plnená karamelovou plnkou poteší maškrtné chuťové bunky. Jej príprava zaberie o niečo viac času, no výsledok stojí za to. ?
Staré známe – Lepšie raz vidieť, ako 100 krát počuť – jednoznačne v kuchyni platí. Prinášame preto kompletný fotonávod na prípravu lahodnej rolády.
Čo budeš potrebovať?
Cesto
- 100 g masla
- 100 g kokosového cukru
- 200 g hladkej múky
- 2 PL medu
- štipka ružovej alebo bielej himalájskej soli
- 2 vajíčka
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 10 PL mlieka
Plnka
- 150 g kokosového cukru
- 1 šľahačková smotana
- 200 g masla
Ako na to?
Príprava cesta:
- Maslo rozpusť nad parou. Následne primiešaj med, himalájsku soľ a kokosový cukor. Nasyp potrebné množstvo múky, sódu bikarbónu a pridaj vajíčka. Prilej 10 lyžíc mlieka a poriadne vymiešaj elektrickým šľahačom.
- Cesto rozotri na plech vystlaný papierom na pečenie a daj piecť. Peč pri 180 stupňov približne 10-12 minút.
- Upečený plát cesta má peknú zato-hnedú farbu.
- Po vybratí z rúry upečený plát zroluj ešte za horúca! Takto upečený a zrolovaný plát nechaj úplne vychladnúť.
Príprava plnky:
- 150 g kokosového cukru daj do hrnca, alebo hlbšej panvice. Na miernom ohni nechaj cukor skaramelizovať.
- Následne prilej šľahačkovú smotanu. Zo začiatku to celé buble a karamel stuhne, no neľakaj sa. Nechaj karamel na sporáku na miernom plameni a pár krát premiešaj.
- Za pár minút sa karamel pekne rozpustí a vznikne hladká karamelová zmes. Tú nechaj poriadne vychladnúť.
- 200 g masla vyšľahaj elektrickým šľahačom a po lyžiciach postupne pridávaj karamelovú zmes. Vznikne chutná jemná karamelková plnka.
- Opatrne odstráň z upečeného korpusu papier na pečenie. Orež okraje zrolovaného korpusu cca na 1 cm.
- Odrezané konce pomrv na odrobinky.
- Naplň roládu karamelovou plnkou (trošku z plnky nechaj na ozdobu) a opatrne naspäť zroluj. Vrch a boky rolády natri zvyšnou plnkou. Celé to posyp pripravenými odrobinkami.
- Roládu nechaj dobre stuhnúť a môžeš ju krájať.
Dubrú chuť!
Nezabudni nám dať vedieť, ako Ti roláda chutila?.
0
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár