Fazuľová polievka patrí jednoznačne medzi tie najobľúbenejšie. Vedel/-a si, že jedným z dôvodov, prečo naši predkovia nepoznali civilizačné ochorenia, bola iná strava? Mäso konzumovali iba raz do týždňa a v ich strave prevládali jedlá z kapusty, zemiakov a strukovín. Skvelú ochranu proti mnohým ochoreniam dnešnej doby vie poskytnúť aj obyčajná fazuľa. Navyše dodáva telu dôležité bielkoviny a patrí medzi výborné zdroje mangánu, horčíka, vápnika, železa, vitamínov skupiny B a kyseliny listovej. Tak neváhaj a priprav si s nami božskú polievku.
Čo budeš potrebovať?
- 250 g červene fazuli
- 4 ks zemiaky
- 2 ks jarnej cibuľky
- 2 ks cesnaku
- 1 ČL bazalky
- 1 ČL kurkumy
- 3 ČL himalájskej soli
- 1 bobkový list
Ako nato?
Drž sa týchto siedmych bodov a fazuľovú polievku vyčaruješ jednoduchým mávnutím ruky.
- Fazuľku necháme vo vode namočenú celú noc.
- Na druhý deň si pripravíme nakrájanú cibuľku a cesnak. Zľahka ich orestujeme.
- Do hrnca dolejeme vodu, pridáme fazuľku a bobkový list.
- Ak sa nám už fazuľka varí, nakrájame si zemiaky.
- Keď sa nám fazuľka uvarí do polomäkka, pridáme zemiaky a varíme ich do zmäknutia.
- Dokoreníme ku koncu varenia, aby sa nám v polievočke zachovali všetky prospešné látky.
- Voila! Fazuľová polievka je na svete. Aké jednoduché, však? 🙂
Náš tip: Informatívny článok pre mamičky – 7 dôvodov prečo by mali deti jesť strukoviny, nájdeš tu.
Na záver vám už len doma prajeme dobrú chuť a zdravý gastronomický zážitok!
0Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár