Chilli con carne je chutný pikantný pokrm pochádzajúci z Texasu. Základom tohto jedla sú chilli papričky a mleté mäso. Chilli con carne v preklade znamená chilli s mäsom. Naša bezmäsitá verzia by sa mala správne volať chilli sin carne, t.j. bez mäsa. Pálivá chuť chilli papričiek nesadne každému. Netreba však zabudnúť, že vplýva priaznivo na naše trávenie.
Čo budeme potrebovať?
- 400 g sterilizovaných červených fazúľ
- 400 g sterilizovaných krájaných paradajok
- 250 g sterilizovanej kukurice
- 2 ks mrkvy
- 2 ks paradajok
- 1 ks paradajkový pretlak
- 1 ks cibuľa
- 1 ks limetka
- granulovaná sója
- kokosový olej
- 1/2 ČL kari
- 1/2 ČL kurkumy
- 1/2 ČL škorice
- 1/2 ČL chilli pasty
- 1 ČL červenej papriky
- himalájaska soľ
- čierne korenie
Ako na to?
- Na kokosovom oleji osmaž nakrájanú cibuľu.
- Pridaj kurkumu, kari, škoricu, červenú papriku, soľ, korenie, chilli pastu a zalej trochou vody.
- Postupne pridávaj kukuricu, vopred predvarenú sóju a nakrájanú mrkvu.
- Zmes dôkladne premiešavaj. V prípade potreby prilej trochu vody.
- Do zmesi pridaj fazuľu bez šťavy, krájané paradajky, paradajkový pretlak a čerstvé nakrájané paradajky.
- Zmes premiešaj a nechaj variť cca 30 minút pod pokrievkou.
- Chilli con carne dochuť šťavou z limetky a môžeš si ho vychutnať napríklad s ryžou.
TIP: Prehnala si to s chilli pastou? Na zmiernenie štipľavej chuti primiešaj kúsok kokosového mlieka.
BIO kukuricu a ďalšie potrebné ingredience nájdeš v našom eshope.
Ochutnaj tiež: Pikantný kuskus s kuracím mäsom.
15pálivá chuť na tanieri priamo z Texasu
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár