Bylinkové tofu so zeleninkou a hnedou ryžou predstavuje superrýchly a superzdravý recept, ktorý zvládne naozaj každý. V hlavnej úlohe je tofu ochutené bazalkou – „kráľovnou všetkých byliniek“.
Čo budeme potrebovať?
- 1 ks bazalkové tofu
- 3 ks mrkva (ľubovoľne)
- 2 ks cesnak
- 250 g hnedá ryža
- 400 g mrazená zelenina
- 1/2 ČL tymián
- 1/2 ČL oregano
- 2 ČL himalájska soľ
- 250 ml sójová smotana
Ako nato?
Stačí ak sa budeš držať týchto 8. krokov. Nezabudni však priebežne ochutnávať a dochucovať podľa svojej chuti, kedže každý z nás je iný maškrtník. Niekto miluje výraznejšie chute a iný sa rašdej necháva unášať jemnosťou.
- Začneme s hnedou ryžou, ktorú varíme v osolenej vode 40-45 minút.
- Cesnak nakrájame na malé plátky, ktoré následne orestujeme na panvici. Môžeme použiť aj olivový olej.
- Ak sa nám cesnak pekne zafarbí do zlatista, pridáme mrazenú zeleninu, podlejeme trochou vody (cca 200 ml) a necháme dusiť približne 20 minút.
- Môžeme kľudne pridať aj zeleninku, ktorú nájdeme v chladničke, napríklad mrkvu.
- Zatiaľ si nakrájame tofu na malé kocky, ktoré postupne pridáme do varenia.
- Okoreníme a necháme dusiť až do zmäknutia zeleninky.
- Na konci zmes zahustíme zdravou sójovou smotanou.
- Necháme prejsť varom a VOILA – obed približne pre 4 osoby máme hotový.
Dobrú chuť! 🙂
9Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár