Názov hummus pochádza z arabčiny a v preklade znamená cícer. Práve cícer je hlavnou zložkou tejto obľúbenej nátierky. Popularita doposiaľ menej známej strukoviny u nás postupne stúpa. Doplní tvojmu telu vlákninu a bielkoviny, navyše je ľahko stráviteľná. Aj preto je jednotkou pri náhrade mäsa pre vegetariánov a vegánov .
Čo budeme potrebovať?
- 400g cícer
- 2 PL tahini (recept nájdeš tu)
- 2 strúčiky cesnaku
- citrónová šťava
- himalájska soľ
- korenie
Ako na to?
- Cícer namoč do vody na celú noc.
- Následne uvar cícer domäkka, sceď a nechaj vychladnúť.
- Uvarený cícer presyp do mixéra a chvíľu mixuj.
- Pridaj tahini, pretlačený cesnak a citrónovú šťavu. Ochuť soľou a korením.
- Mixuj do požadovanej hmoty. Ak je hummus hustý, prilej trochu vody.
- Nátierku máš hotovú. Môžeš ju podávať s nachos, pita chlebom, nakrájanou zeleninou alebo klasicky natri na chlieb.
TIP: Priprav si rôzne druhy hummusu. Stačí, ak primixuješ ingrediencie podľa vlastnej chuti, napr. cviklu, avokádo, hrášok, mrkvu, tekvicu, červenú papriku…
Nevieš si vybrať medzi sterilizovaným a obyčajným surovým cícerom? Určite vyskúšaj cícer v BIO kvalite.
Čítaj tiež: V hlavnej úlohe chutné nátierky
7cícer – proteínová bomba pre tvoje telo
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár