Paradajková omáčka dokáže pohladiť chuťové poháriky mnohých ľudí. Obľubuješ ju aj ty? Recept je jednoduchý a iste ho zvládneš. Zmes paradajok cesnaku a majoránu vytvára zaujímavú súhru chutí.
Čo budeme potrebovať?
- 500 g čerstvých paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- himalájska soľ – podľa chuti
- sezamový olej
- 1 ČL majoránka
- 400 g celozrnné špagety
Ako na to?
- Paradajky na chvíľu namoč do vriacej vody a olúp.
- Vo väčšej panvici na sezamovom oleji opeč popučený cesnak.
- Olúpané paradajky pridaj k opečenému cesnaku.
- Paradajky a cesnak posyp jednou čajovou lyžičkou majoránky, pridaj aj štipku soli. Následne zmes dôkladne zamiešaj.
- Panvicu prikry pokrievkou. Občas nazri pod pokrievku a premiešaj paradajkovú omáčku.
- Do hrnca daj ohrievať vodu na špagety. Obohať vodu o 1 PL himalájskej soli.
- Keď bude voda vrieť, nasyp do nej špagety.
- Občas počas varenia cestoviny premiešaj.
- Rozvarené paradajky môžeš, no nemusíš, rozmixovať. Po rozmixovaní bude paradajková omáčka vláčnejšia a jemnejšia.
- Uvarené špagety sceď aj prepláchni v studenej vode.
- Servírovanie je jednoduché. Na tanier, či do misky umiestníš špagety a poleješ paradajkovou omáčkou. Zelené lístky bazalky ozdobia jedlo.
- Nezabudni výslednú porciu pokvapkať sezamovým olejom. Jedlo bude omnoho chutnejšie a celistvejšie.
Dobrú chuť!
Chceš získať ďalšiu inšpiráciu do kuchyne? Dobré potraviny sú plné skvelých a zdravých receptov.
1enjoy your life 🙂
Som kreatívna osôbka, ktorá rada vytvára z obyčajných vecí nezabudnuteľné a krásne zážitky. Zaujímam sa o zdravý životný štýl, šport, cestovanie, no aj o techniku a umenie. Je samozrejmosťou, že ma zaujíma aj mnoho ďalších oblastí. Tiež obľubujem získavanie nových informácií a nadšene sa o ne podelím s ďalšími.
Pridaj komentár