Muffiny – vďačný koláčik, ktorým nik nepohrdne. Domáci perník odetý do muffiového šatu spoľahlivo pohladí Tvoje čuchové aj chuťové zmysly. Jednoduchým zmiešaním tých správnych ingrediencií vyčaruješ priam božskú chuť.
Ak si milovníkom muffinov, tak jednoznačne vyskúšaj naše perníkové. Z uvedeného množstva upečieš cca 18 kúskov chutných muffinkov.
Čo budeš potrebovať?
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL škorice
- 1 ČL perníkového korenia
- 1 PL kakaa (nemusí byť vôbec, muffinky tak budú svetlejšie)
- 100g kokosového cukru (veľmi chutný v BIO kvalite kúpiš TU)
- 2 PL medu
- 2 PL kokosového oleja
- štipka ružovej himalájskej soli
- 2 vajíčka
- 150 ml mlieka
- 2 PL džem (slivkový alebo ríbezľový) priamo do cesta + pikantný džem na nápň
- papierové košíčky na muffiny
- čokoláda na ozdobu, prípadne oriešky, sušené ovocie
Ako na prípravu perníkových muffinov?
Príprava muffinov je veľmi jednoduchá. S ľahkosťou ju zvládne každý začiatočník.
- Hladkú špaldovú múku nasyp do hlbšej nádoby. Pridaj sódu bikarbónu, kokosový cukor a škoricu. Následne kakao, škoricu a perníkové korenie. Nezabudni na štipku ružovej himalájskej soli.
- Keď už máš v miske všetky sypké ingrediencie, pridaj mlieko a vajíčka. Nakoniec ešte med a 2 lyžice džemu.
- Všetko poriadne vymiešaj elekrickým šľahačom a cesto máš hotové.
- Papierové košíčky poukladaj do formy na muffiny. Naplň ich do dvoch tretín cestom. Do každého daj po lyžičke hustého džemu.
- Muffiny peč pri teplote 180 stupňov 20 až 25 minút.
- Upečené muffinky nechaj vychladnúť a ozdob podľa vlastnej fantázie. Polej čokoládou a posyp orieškami. Ozdobiť ich možeš tiež čerstvým, alebo sušeným ovocím.
Dobrú chuť!?
1
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár