Blíži sa sviatok všetkých zamilovaných. Čo tak pripraviť pre svoju drahú polovičku, prípadne blízkeho človeka niečo originálne? Valentínsky koláčik dostane každého milovníka jemných a ľahkých dezertov. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a nezaberie veľa času.
Čo budeš potrebovať?
- 5 vajec
- 100 g kokosového cukru
- 2 PL kakaa
- štipka himalájskej soli -ružovej alebo bielej
- 1 jemný tvaroh 200g (môže byť aj hrudkovitý)
- 1 vanilínový cukor
- 1 kyslá smotana
Ako na to?
- Vezmi si 2 misky. Do jednej daj bielky a do druhej žĺtky z vajec.
- K žĺtkom pridaj kokosový cukor a poriadne vymiešaj. K tomu zľahka primiešaj preosiate kakao.
- Z bielkov vyšľahaj tuhý sneh a pridaj do neho štipku himalájskej soli.
- Sneh z bielkov opatrne varechou zašľahaj do žĺtkového cesta a natri na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Koláčik daj piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov a peč ho cca 10 minút.
- Medzitým si priprav plnku. Tvaroh vymiešaj s vanilkovým cukrom a kyslou smotanou. Ak sa ti bude zdať plnka málo sladká, tak ju doslaď kokosovým cukrom. Každému podľa vlastného gusta. Plnku daj do chladničky.
- Upečený korpus nechaj poriadne vychladiť. Následne z neho strhni papier na pečenie a prekroj na 2 polovice.
- Na 1 časť korpusu natri plnku a na ňu zľahka pritlač druhú polovicu korpusu.
- Koláčik daj na hodinku schladiť a potom ho porež na pásiky, prípadne povykrajuj srdiečka.
Valentínsky koláčik bezpochyby vyčarí úsmev na perách milovanej osoby. Tak prečo nepotešiť blízkeho človeka vlastnoručne vyrobeným dezertom z lásky. Veď nie nadarmo sa hovorí, že láska ide cez žalúdok.
Želáme krásneho Valentína!
Náš tip: Kokosový cukor, himalájsku soľ a kakao v BIO kvalite kúpiš ľahko a rýchlo TU.
0Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár