Kuracie soté s lahodnou omáčkou miluje hádam každý. No kuracie soté pripravené na kokosovom mlieku vyskúšal málokto. Sladká kombinácia kokosového mlieka s kuracím mäskom je priam neodolateľná a poteší každý mlstný jazýček. Čerešničkou na torte je príloha, lahodná obilnina bulgur, ktorá patrí medzi tzv. superpotraviny. Priprav si s nami recept, po ktorom sa len tak zapráši.
Čo budem potrebovať?
- 2 ks kuracie prsia
- 250 g bulgur (odporúčame bulgur značky Arax, v bio kvalite a za skvelú cenu ho nájdeš tu)
- 1 ČL kokosového cukru
- 1 ČL himalájskej soli
- 200 ml kokosového mlieka (minimálne 60 %)
- olivový olej
- 3 ks cesnak
- štipka chilli korenia
- prípadne strúhaný zemiak na zahustenie
Ako nato?
- Cesnak orestujeme na olivovom oleji do zlatista.
- Pridáme pokrájané kuracie kúsky, ktoré opečieme z jednej i druhej strany, kým sa nestiahnu a nenadobudnú zlatú farbu.
- Okoreníme soľou, cukrom a chilli.
- Premiešame a pridáme kokosové mlieko.
- Za občasného miešania ho necháme prebublať až do zhustenia. Na zhustenie môžeš použiť nastrúhaný zemiak.
- Bulgur prepláchneme v slanej vode a varíme približne 12 minút. Obilnina bulgur má jemnú chuť, ktorú dokonale dopĺňa výrazná chuť kokosového mlieka.
Voila! Kuracie soté pripravené na kokosovom mlieku je hotové. Jednoduchý recept, rýchla príprava a celá rodinka si môže vychutnávať takúto dobrotu. Prajeme vám doma dobrú chuť. 🙂
Vyznáš sa v ponuke obilnín? Článok, ktorým sa zorientuješ v svete plnom obilnín, môžeš nájsť tu.
Ako Ti chutil tento netradičný recept? Nezabudni nám dať vedieť v komentároch nižšie.
0
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár