Batáty sa pýšia sladkou chuťou a množstvom prospešných látok pre organizmus. Zaujímavú farbu dodávajú karotenoidy. Preto môžu pripomínať chuť mrkvy. Pri príprave batátov sa fantázii medze nekladú. Môžeš ich pripraviť na milón spôsobov. Po našom recepte sa len tak zapráši. Vyskúšaj zapekané batáty s paradajkou, paprikou a mozzarellou.
Ingrediencie:
- mozzarella (1 ks)
- paradajka (1 ks)
- paprika (1/2 ks)
- batát (1ks)
- olivový olej (2 PL)
- na dochutenie: štipka himalájskej alebo morskej soli a štipka bazalky
Príprava:
Batáty je najlepšie konzumovať aj so šupkou. V šupke sa nachádza najviac výživných látok.
- Batáty dôkladne umyjeme a rozrežeme pozdĺžne na 2 polovice.
- Posypeme štipkou himalájskej alebo morskej soli a bazalky.
- Polejeme 2 PL olivového oleja a pečieme v rúre 40 minút pri teplote 200 °C.
- Medzitým si nakrájame paradajku, papriku a mozzarellu na tenšie plátky.
- Po 40 minútach batáty vyberieme a obložíme ich paradajkou, paprikou a mozzarellou. Pečieme ďalších 20 minút pri tej istej teplote. A úžasné zapekané batáty sú hotové.
Dobrú chuť!
Ako pripravuješ batáty ty?
12podeľ sa s nami o skúsenosti v komentároch 🙂
Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár