Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde. Okrem skvelej nátierky ho môžeš použiť aj na zapekaný baklažán s chutnou mozzarellou a sladučkými paradajkami. Tento recept pripomína chuť talianskej pizze, no v oveľa zdravšej verzii. Zapekaný baklažán si môžeš dopriať bez výčitiek. Jednoducho, chutne a zdravo.
Čo budeme potrebovať?
- 1 ks baklažán
- 7 ks cherry paradajky
- 1 ks mozzarella
- 1 ČL himalájskej soli
- 1 ČL sušenej bazalky
- 1 PL medvedieho cesnaku (môže byť čerstvý aj mrazený)
- citrónová šťava (nemusí byť)
Ako nato?
Celková príprava trvá približne 30 minút. Aj preto môže byť tento recept skvelým tipom pre nečakanú návštevu alebo rýchly obedík pre každého kto miluje pizzu a chce si ju pripraviť bez lepku a zbytočných kalórií.
- Rúru si dáme vyhriať na 200 stupňov celzia.
- Baklažán poriadne umyjeme, usušíme a rozkrojíma napoly.
- Do oboch polovíc urobíme aspoň 2 zárezy, pričom dávame pozor, aby sme neprerezali aj šupku.
- Každú polovicu dochutíme 1/2 ČL himalájskej soli a bazalky.
- Baklažán vložíme na rúru vystlanú papierom na pečenie rozkrojenou stranou smerom nadol.
- Potrieme ho olejom a vložíme do rúry na 15 minút.
- Po tomto čase na ňho naukladáme plátky mozzarelly a prekrojené paradajky.
- Necháme zapiecť ešte na 10 minút.
- Na záver ho dozdobíme medvedím cesnakom.
- Voila! Zapekaný baklažán s priam božskou chuťou je hotový.
Prajeme dobrú chuť!
Čítaj tiež článok: Medvedí cesnak v plnom prúde: máš pripravené zásoby? (nájdeš tu)
Dáš si lahodný baklažán s nami? 🙂
5Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár