Kukuričné špagety s avokádovo-bazalkovou omáčkou sú typické svojou jednoduchosťou a pritom rafinovanou nápadinosťou a pestrosťou. Omáčka z čerstvej bazalky a avokáda je stelesnením talianskej kuchyne. Kukuričné cestoviny sú navyše bezlepkové, čo poteší celiatikov i všetkých uznávačov zdravého životného štýlu. Tento recept ťa presvedčí, že v jednoduchosti je skrátka sila.
Čo budeme potrebovať?
Na 2 porcie
- 250 g kukuričné špagety
- 1 ks avokádo
- 1 šálka čersvej bazalky
- 1/2 šťavy z citróna
- 70 ml sójového mlieka
- štipka himalájskej soli (v BIO kvalite nájdeš tu)
- cherry rajčiny na ozdobu
- cesnak na zvýraznenie chuti (ľubovoľne – recept je skvelý aj bez neho)
Ako nato?
- Kukuričné špagety uvaríme v osolenej vode s kvapkou olivového oleja. Kukuričné špagety sa varia približne 10 minút. Ich veľkou výhodou je to, že sa nerozvaria a nezlepia.
- Avokádo prerežeme pozdĺž kôstky, krúživým pohybom od seba oddelíme obe polovice, kôstku vyberieme čajovou lyžičkou a dužinu polievkovou lyžičkou.
- Očistené avokádo, čerstvú bazalku, šťavu z citróna, rastlinné mlieko a štipku himalájskej soli vložíme do mixéra. Rozmixujeme na hladkú zmes hodvábnej konzistencie.
- Ak je naša omáčka hustá, pridáme ju na uvarené špagety. Jedlo môžeme ozdobiť cherry rajčinami a vychutnávať si jej mimoriadnu chuť a vôňu.
Dobrú chuť!
Páči sa ti tento recept? Budeme veľmi radi ak nám ho ohodnotíš v komentároch nižšie. 🙂
1Som vášnivá cestovateľka, milujem štvornohých miláčikov a zaoberám sa zdravými potravinami. S radosťou sa podelím o svoje zážitky zo života v podobe kvalitných článkov o zdravej výžive. Do každého článku prinášam kúsok osobného zážitku a samozrejme, že nechýbajú ani odskúšané exotické recepty. 🙂
Pridaj komentár